Kulttuuri -ja liikuntalautakunta tyrmäsi Visan ja Kultsun esityksen loppuvuoden maksuvapautuksesta

23.6.2020

Lappeenrannan liikunta-ja kulttuurilautakunta tyrmäsi Lauritsalan Visan ja Joutsenon Kultsu FC esityksen urheiluseurojen maksuvapautuksesta loppuvuoden liikuntapaikkamaksuista koronapandemian takia. Visassa ja Kultsussa ollaan esityksen tyrmäykseen pettyneitä.

Lautakunta katsoi päätöksessään, että liikuntatoimen menetykset paikkamaksuista Lappeenrannassa ovat kovista säästötoimista huolimatta kevään 2,5 kuukauden aikana noin 350 000 euroa. Liikuntatoimelle arvioidaan kertyvän käyttömaksuja 1.6. - 31.12. 2020 ajalta noin 470 000 euroa. Budjettivastuu tulee täyttää säästämällä kuluissa ja käytännössä noin 500 000 euron säästäminen kuluista ei ole loppuvuoden aikana mahdollista, sanotaan lautakunnan kieltoperusteissa. Lautakunta katsoo myös, että nykyiset liikuntapaikkamaksut seuroilta ovat nykyisellään erittäin vahvasti tuettuja kaupungin taholta. 

Visassa ja Kultsussa ollaan esityksen tyrmäykseen erittäin pettyneitä. Kaupungin asenne vähävaraisten nuorten -ja lasten harrastuksien kustannuksiin on nuiva. Visan johtokunta käsittelee asiaa tiistaina 23.6. kokouksessaan.